Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Nový RTG přístroj v Nemocnici AGEL Říčany zajistí rychlejší a bezpečnější diagnostiku pro pacienty

25.9.2024

Nemocnice AGEL Říčany významně posílila své technologické zázemí díky pořízení nového diagnostického RTG přístroje s přímou digitalizací FUJIFILM SMART X. Tento moderní přístroj, jehož hodnota činí téměř 3 700 000 Kč, byl pořízen s finančním přispěním Středočeského kraje a přináší výrazné zlepšení kvality poskytovaných zdravotních služeb.

Uvedení nového rentgenového zařízení do provozu předcházela kompletní rekonstrukce radiodiagnostického oddělení nemocnice. Nové technologie umožňují nemocnici udržet krok s moderními diagnostickými trendy, což pacienti ocení zejména díky rychlejším a přesnějším vyšetřením. Radiologičtí pracovníci pak těží z vyšší efektivity a spolehlivosti, která usnadňuje jejich každodenní práci.

Nový RTG přístroj se pyšní vynikající kvalitou obrazu a umožňuje provádění detailních vyšetření s mimořádně nízkými dávkami záření, čímž zvyšuje bezpečnost pro pacienty. Jeho jednoduché ovládání a adaptabilita zajišťují efektivní využití při širokém spektru diagnostických vyšetření. „Díky možnosti provádět snímky celé páteře ve stoje se usnadní práce například ortopedům při řešení skolióz. Další výhodou je lepší ovladatelnost a širší vyšetřovací stůl, který ocení zejména starší pacienti,“ vysvětlila Ivana Němečková, radiologický pracovník Nemocnice AGEL Říčany.

Kateřina Farová, vedoucí radiologického oddělení, k tomu dodala: „Díky rychlé diagnostice a spolehlivosti nového přístroje je naše práce na oddělení efektivnější a celkově zvyšuje standard nemocnice.“

Nemocnice AGEL Říčany pokračuje v modernizaci nejen díky technologiím, ale i díky stavebním úpravám. V létě byla dokončena výměna všech 116 oken pavilonu B, kterou provedla firma RI OKNA. I když si tato investiční akce vyžádala dočasné uzavření některých ambulancí a oddělení, dlouhodobě přinese pacientům i personálu vyšší komfort. Město Říčany, jako vlastník budov, přispělo na financování této investice, zatímco nemocnice pokryla náklady spojené s výměnou podlah na JPL a drobnými opravami stěn. Těmito kroky nemocnice posouvá poskytovanou zdravotní péči směrem k modernějším a efektivnějším standardům.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: