Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Zapůjčení hybridního mobilního RTG přístroje pomohlo vyhnout se omezení nepřetržitého provozu nemocnice

12.9.2024

Vedoucí radiologická asistentka Nemocnice AGEL Říčany informuje o zápůjčce hybridního mobilního RTG přístroje, díky němuž nemuselo dojít k uzavření radiologického oddělení v době rekonstrukce.

Během instalace nového stacionárního RTG přístroje byl nemocnici zapůjčen hybridní mobilní RTG přístroj – FUJI CROSS 3000 od firmy FOMEI s.r.o. Je naprostou novinkou mezi mobilními digitálními RTG přístroji, který umožnuje fluoroskopii i běžnou radiografii současně. Paní Kateřina Farová, vedoucí radiologická asistentka, upřesňuje: „Jde o systém mobilního C- ramena s odpojitelným plochým detektorem. Zvládne pulzní fluoroskopické zobrazování pacientů, stejně jako běžnou radiografii včetně pediatrických pacientů. Využití je velmi pestré, od digitálního radiografického zobrazení po skiaskopické zobrazování pacientů během diagnostických, intervenčních a chirurgických zákroků. Hodí se na zákrokové sály na pohotovosti, stejně tak jako na endoskopické (ERCP).“

 

V říčanské nemocnici měl hlavní využití pro radiografické zobrazování. Plně nahradil stacionární RTG přístroj a umožnil vyhnout se tak omezení nepřetržitého provozu nemocnice. Poděkování za možnost zapůjčení patří společnostem AGEL a.s. a firmě FOMEI s.r.o.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: