Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Ortopedické služby v Nemocnici AGEL Říčany využil v červenci i herec Petr Vacek

26.7.2024

Během letních měsíců bývá obvykle méně operací než v jiných obdobích roku. Klienti odkládají zákroky až po dovolené nebo mají obavy, že v létě se může zranění hůře hojit. Pravdou je, že díky moderním operačním metodám nemá na samotný zákrok teplo žádný vliv. V případě, že jsou poté v domácím prostředí dodržena doporučená opatření, probíhá proces hojení obvykle bez komplikací.

Potvrdit to může známý český herec a moderátor Petr Vacek, který podstoupil ortopedický zákrok v Nemocnici AGEL Říčany na začátku července. Na oddělení Jednodenní péče na lůžku ho přivedly dlouhodobé bolesti kolene. Své rozhodnutí podstoupit operaci komentoval: „Nejsem nijak velký sportovec, ale díky své hypermobilitě dělám při vystoupeních nebo při natáčení různé psí kusy, a tak se není co divit, že mě začaly některé klouby bolet. Nejhůře na tom bylo právě koleno.“ Proto mu při mini invazivní artroskopické operaci byla provedena rekonstrukce chrupavky. Celý zákrok naštěstí proběhl dobře a nyní mu po kontrole u zkušeného ortopeda MUDr. Filipa Svatoše byla doporučena několikatýdenní rehabilitace.

 

V říčanské nemocnici je každý měsíc takových zákroků provedeno desítky, nejčastěji se jedná o artroskopii kolene. Ortopedi z nemocnice mají také velkou úspěšnost v provádění operací náhrad chrupavek kolenních kloubů. K vytíženosti ortopedických sálů a následně ortopedických ambulancí se vyjádřil předseda představenstva Nemocnice AGEL Říčany, primář jednodenní péče na lůžku pan MUDr. Filip Svatoš: „Ambulance jsou opravdu zaplněné objednanými pacienty na dlouhou dobu dopředu. Nicméně se snažíme u akutnějších obtíží nalézt co nejrychlejší a nejvhodnější termín pro pacienta. Některé z ambulancí končí až v pozdních večerních hodinách, takže i pracovně vytížení klienti si svůj termín najdou. V případě indikace k operačnímu výkonu se pak snažíme, po domluvě s pacientem, pro něho nalézt co nejbližší a nejvhodnější termín operace.“

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: