Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Letní období bude pro říčanskou nemocnici ve znamení stavebních úprav a modernizace

2.7.2024

Celkem 116 oken bude v průběhu července a srpna vyměněno v rámci budovy B v Nemocnici AGEL Říčany. Mimo výměnu oken jsou v plánu drobné i větší stavební úpravy a modernizace radiologického oddělení, což má přispět k dalšímu rozvoji péče pro klienty ambulancí, interního a jednodenního oddělení a RTG.

Počínaje prvním dnem letních prázdnin začala první fáze stavebních úprav a výměna oken v interních ambulancích na budově B. Následovat bude ergoterapeutická ambulance a JIP ve stejné budově a pokračovat se bude na interním oddělení. V měsíci srpnu je ve stejném duchu naplánováno vylepšení na oddělení jednodenní péče lůžkové a multioboru. Tato investice je z velké části financována městem Říčany, které je vlastníkem budov, ale řada prací musí být realizována z prostředků nemocnice.

 „Již bylo zapotřebí přistoupit k výměně starých dřevěných oken za modernější plastová a při té příležitosti zdi na daných chodbách či v místnostech opravit. Doufáme, že klienti nemocnice pochopí nezbytnost těchto prací, a tímto se jim omlouváme za snížení jejich komfortu při návštěvě nemocnice v době rekonstrukce. Jsme přesvědčeni, že do budoucna se tak zpříjemní prostředí pobytu všem pacientům nemocnice,“ vyjádřil se k nutným investicím místopředseda představenstva Nemocnice AGEL Říčany Bc. Lukáš Daněk, LL.M.

Realizace projektu má trvat necelých 80 dnů. Během celé doby budou omezena parkovací místa uvnitř areálu nemocnice a klientům doporučujeme parkovat v přilehlých ulicích, v ulici Smiřických, Bezručova nebo Domažlická.

Rekonstrukcí dojde k omezení některých služeb nemocnice, první dva týdny v červenci budou uzavřeny interní ambulance, třetí týden v červenci pak ergoterapeutická ambulance a JIP, čtvrtý, pátý a šestý prázdninový týden bude uzavřeno interní oddělení, od 12. srpna bude uzavřeno oddělení Jednodenní péče lůžkové a také oddělení Multiobor, zde budou práce trvat až do konce prvního zářijového týdne. Omezení služeb se nedotkne samostatné budovy D, kde je umístěno lůžkové oddělení Následné rehabilitační péče. Dále nebude omezena činnost odběrové místnosti a laboratoře ani ambulancí fyzioterapie a operační sály budou z letních měsíců v provozu v červenci.

Proces modernizace nemocnice započal již dříve obnovou lůžkového fondu a umístěním zdravějšího osvětlení, které zároveň šetří energii. Další body modernizace upřesňuje předseda představenstva Nemocnice AGEL Říčany a primář jednodenní péče na lůžku MUDr. Filip Svatoš: "V plánu je nová podlaha na oddělení JPL, úprava parkovacích ploch pro zaměstnance i klienty Nemocnice AGEL Říčany a zakoupení nové laparoskopické věže v hodnotě 2,5 milionu korun. Navíc díky dotacím Středočeského kraje bude zakoupen nový sonografický přístroj ve výši téměř 3 milióny korun. Na další formě rozvoje nemocnice úzce spolupracujeme s vedením města Říčany.“

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: