Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Diagnostika poraněných kloubů je v Nemocnici AGEL Říčany snazší díky novému operačnímu zákroku

30.5.2024

Nanoskopie neboli nanoartroskopie je nově využívanou metodou v diagnostice poraněného kolena v Nemocnici AGEL Říčany. Ambulantní zákrok se provádí pouze v lokálním znecitlivění. Tento šetrný způsob diagnostiky se používá pro odhalení příčin bolesti kloubů kolena a ramena.

Drobný zákrok podobný artroskopii není nutné provádět v celkové anestezii. Další výhody upřesňuje předseda představenstva Nemocnice AGEL Říčany, primář jednodenní péče na lůžku MUDr. Filip Svatoš: „Nespornou výhodou je rychlost zákroku, a přitom velmi přesná diagnostika. Pro pacienta pak určitě bezbolestnost vyšetření, neexistence stehů, odchod pacienta domů do hodiny po proběhlém zákroku a většinou bez berlí. Pacient je obvykle schopen ihned po zákroku řídit sám auto. Klidový režim doporučujeme 4 dny.“

 

Tento způsob vyšetření byl v posledních letech možný v USA a v Evropě. V ČR se převratná metoda v operačních zákrocích také postupně rozšiřuje. Říčanská nemocnice ji svým klientům může nabídnout díky investici ve výši 600 000 Kč do přístroje NanoScopeTM.

 

 „Nanoskopie je primárně diagnostickou metodou a je schopna nahradit i vyšetření magnetickou rezonancí, na které se většinou čeká déle. Dle nálezu pak indikujeme další postup. Lze však provést, dle spolupráce pacienta, i drobné zákroky typu menisektomie a odstranění volných těles v kolenním kloubu,“ vysvětluje MUDr. Filip Svatoš.

První pacienti vyšetření touto metodou si chválí rychlost zákroku, který trvá obvykle 20 minut, a mají radost, že se vše obešlo bez šití. Největším překvapením však pro ně bylo, že mohli s lékařem celý zákrok sledovat na obrazovce a přímo při vyšetření s ním nález diskutovat. Ocenili také, že zákrok je plně hrazen zdravotní pojišťovnou.

Nanoskopie je pokroková metoda, která slučuje šetrnou diagnostiku s rychlým a bezbolestným ošetřením. Zda je pacient vhodným adeptem pro nanoskopii, musí posoudit ošetřující ortoped. Zájemcům o léčebnou novinku doporučujeme zavolat na recepci nemocnice: +420 323 627 511 a objednat se na vyšetření v ortopedické ambulanci Nemocnice AGEL Říčany.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: