Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Interna nemocnice má nové nadstandardní pokoje

28.2.2024

Nemocnice AGEL Říčany nově disponuje nadstandardními pokoji na interním oddělení. Modernizací prošlo i osvětlení jednotlivých oddělení, které je nyní zdravější a šetří energii. Investice přesáhly 500.000 Kč.

Pořízení zdravějšího osvětlení bylo v plánu již delší dobu a nyní je v rámci celé nemocnice použito takové, které zároveň snižuje energetickou zátěž. Bylo vyměněno přes 100 ks zářivek, které nyní nemocnici ušetří elektrickou energii. „Tato obměněná ledková světla by mohla ušetřit nemocnici více než 10 % elektrické energie. A dalším plusem je, že toto záření tolik neunavuje oči a simuluje denní světlo,“ doplnil Michal Freund, správce budov a vozového parku Nemocnice AGEL Říčany.

Pacienti interního oddělení uvítají zbudování dvou nadstandardních jednolůžkových pokojů a jednoho pokoje dvoulůžkového. Pro pacienty je k dispozici nový nábytek a nechybí zde ani televize.  

Modernizace interního oddělení je postupný proces, který byl už dříve započat obnovou lůžkového fondu. Nová lůžka jsou nyní v interní příjmové ambulanci nebo v infuzní ambulanci. Všechna jsou elektricky polohovatelná a přináší pacientům větší pohodlí. Jsou opatřena signalizačním systémem sestra-pacient, kdy zařízení má tlačítka nouzového volání. Vše je řízeno IP komunikačním systémem a zdravotníci tak hned mají informaci o tom, kdo právě volá o pomoc včetně viditelnosti názvu pokoje. Komunikační systém má modernější grafický displej s dotykovou obrazovkou, USB rozhraní nebo třeba hlasité a i diskrétní spojení zdravotního personálu s klienty. Práce s ním je jednoduchá a uživatelsky komfortní.

 

Interní oddělení se nachází v nemocničním areálu v budově B, a to ve druhém patře. K dalším plánovaným investicím, které mají na interním oddělení proběhnout v tomto roce, se vyjádřil místopředseda představenstva nemocnice Bc. Lukáš Daněk, LL.M.: „Díky dobré spolupráci s městem Říčany, které je vlastníkem budov nemocnice, má proběhnout výměna starých dřevěných oken za modernější plastová. Věříme, že se tím zpříjemní prostředí pobytu všem pacientům interního oddělení.“

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: