Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Prevence pro studenty, dospělé i seniory. Nemocnice AGEL Říčany se těší na Den zdraví 2023

18.9.2023

Již třetí ročník úspěšné akce pro širokou veřejnost DEN ZDRAVÍ připravuje Nemocnice AGEL Říčany. Uskuteční se ve středu 20. září 2023 na louce u Komenského náměstí.

Tradiční součástí této akce je možnost konzultací s lékařem, stanovení tělesné kompozice díky bioimpedanční váze, vyšetření cukru z kapky krve a chybět nebude ani oblíbené bezplatné nutriční poradenství. Nutriční terapeutka nemocnice Bc. Ellen Ondrová říká: „Cílem je ukázat obyvatelům města Říčany i lidem z okolí, jak být odpovědný za své zdraví. V mém případě jde o poskytnutí podstatných informací v oblasti výživy.“

Hlavním tématem celého dne je prevence. Návštěvníci se dozvědí nejen informace o tom, jak si zdraví udržet, ale také to, že se nemusí lékařů nebo různých vyšetření bát. Občas jedna návštěva lékaře může ušetřit spoustu starostí v budoucnu. K tomu manažer kvality a metodik, Mgr. Katarína Macinauerová dodává: „Někdy lidé s návštěvou lékaře váhají, i když mají podezření, že něco není v pořádku. Akce tohoto charakteru jim mohou dodat potřebnou odvahu.“

Během DNE ZDRAVÍ 2023 budou k dispozici ke konzultacím a základnímu vyšetření odborníci jako ergoterapeutka, fyzioterapeutka, zdravotní sestry, lékařka interního lékařství nebo již zmíněná nutriční terapeutka. „U hlavního stanu nemocnice obdrží každý svou Kartičku zdraví, na kterou si může nechat zapsat svůj naměřený tlak, hodnotu cukru v krvi nebo svalovou hmotu a tuk v těle. Dále bude možné nahlédnout do sanitního vozu. A nebude chybět ani ukázka resuscitace nebo nácvik první pomoci,” popisuje referentka marketingu a PR Ing. Veronika Masaryková preventivní akci nemocnice.

Lákadlem pro návštěvníky bude například novinka v podobě orientačního testu krevních skupin, který bude zajištěn ze strany Transfúzní služby Šumperk a laboratoří Nemocnice AGEL Říčany. „Nezapomněli jsme připravit zábavné zpestření programu v podobě hudebních vstupů, které již tradičně zajistí učitelé a žáci ze ZŠ Bezručova v Říčanech. Menší děti si mohou nakreslit obrázek, vyluštit tajenku nebo u stanu VZP předvést sportovního ducha při skákání panáka nebo s házecími kroužky,” doplňuje k programu místopředseda představenstva Bc. Lukáš Daněk.

DEN ZDRAVÍ říčanské nemocnice bude probíhat ve středu 20. dubna od 10:00 do 15.00 hodin a zvaní jsou zájemci všech věkových kategorií. Orientačním bodem je Domov Seniorů na Komenského náměstí a vedle něj, na louce, budou na všechny návštěvníky čekat stany se zdravotním i nezdravotním personálem nemocnice. Cílem je, aby si malí i velcí návštěvníci z této akce odnesli důležité informace a přitom si celý program také užili.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: