Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Zlomená ruka už dovolenou neohrozí: revoluční alternativa sádry je nyní dostupná v Nemocnici AGEL Říčany

21.7.2023

S možností použití moderní fixace OPENCAST se nově setkávají pacienti chirurgické ambulance Nemocnice AGEL Říčany při nekomplikovaných zlomeninách. Novinka se začala používat na začátku července a první klienti již ocenili rychlost jejího nasazení a především její prodyšnost.

„Po zahřátí ve speciální peci a přiložení se OPENCAST vytvaruje přesně podle končetiny pacienta a po vychladnutí drží tvar a fixuje zlomeninu tak, aby se správně zahojila,“ vysvětluje, jak novinka funguje, vedoucí sestra chirurgických ambulancí Lucie Bustová. Jako první tuto alternativu ke klasické sádře využil v říčanské nemocnici pan Sládek. Nejen on jistě pozitivně ohodnotí v parných letních dnech její prodyšnost i fakt, že si může poraněnou ruku během zotavování umývat.

Zlomená ruka tak letos nemusí ohrozit vaši dovolenou, protože s touto vzdušnou, lehkou fixací se může pacient i koupat. Všechny výhody vyjmenoval vedoucí lékař chirurgických ambulancí MUDr. Stanislav Černý: „V peci umístěné přímo v ordinaci se karbonový korpus na několik minut nahřeje a poté jej tvarujeme podle končetiny a připevníme k sobě plastovými svorkami. OPENCAST je z hygienického materiálu podložený měkkou pěnou, která neodře kůži. Je prodyšný, pacienta tak nemusí trápit zápach ani svědění. Mytí je bezproblémové, voda se snadno vysuší ručníkem nebo fénem a je možné se s ní koupat v bazénu nebo v moři. Další výhodou je i následné rychlé sejmutí fixace bez použití vibrační pily.“

Nemocnice AGEL v Říčanech nabízí OPENCAST pro nekomplikované zlomeniny v oblasti zápěstí, obvykle po předchozí 2 až 3 týdenní fixaci sádrové. Tato fixace není vhodná pro každý druh zlomeniny a její vhodnost musí vždy posoudit lékař. Za tuto nadstandardní službu pacient zaplatí 2500 korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: