Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Říčanské sestry oslaví svůj den čokoládou

11.5.2023

Dvanáctý květen patří již tradičně sestrám. K oslavám Mezinárodního dne zdravotních sester se každý rok připojuje také Nemocnice AGEL Říčany. Letos pro ně ale i pro ostatní zdravotnický personál, tedy například také pro ošetřovatele, fyzioterapeuty, sanitáře, laboranty či řidiče sanitek, připravuje sladkou pozornost. Čokoládové překvapení si tak od zástupce vedení nemocnice převezme celkem 140 zaměstnanců říčanské nemocnice.

Mezinárodní den sester se slaví nejen v ČR od roku 1965. Tento den je připomínkou dne narození Florence Nightingale (12. 5. 1820), která pracovala jako ošetřovatelka a zasloužila se o rozvoj ošetřovatelství založením zdravotnické školy a stanovením náplně práce sestry a principů péče o pacienty. Tato anglická ošetřovatelka si dobře uvědomovala, že práce sester je nezastupitelná. Proto i Nemocnice AGEL Říčany chce toto výročí využít k poděkování za jejich práci.

Práce sester je obětavá a bez jejich empatie a lidského přístupu směrem k pacientům by provoz celé nemocnice nebyl možný. Pro spoustu sester je jejich práce spíše posláním než jen prací a zasluhují si respekt a vyjádření obdivu. Hlavní sestra říčanské nemocnice Beata Zíta k tomu poznamenává: „Během let se měnily požadavky na vzdělávání i pracovní postupy. V dnešní době máme k dispozici lepší technické vybavení, ale co stále zůstává podstatné, je každodenní odpovědná práce, která představuje péči o zdraví a pomoc se záchranou lidského života,“ a dodává: „Mám radost, že jsem součástí pracovního týmu, kde nechybí empatická schopnost pomáhat druhým. Práce sestry není jednoduchá, ale daří se nám nalézt v této pomoci druhým uspokojení.“

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: