Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Jarní charitativní sbírku NADACE AGEL podpořilo velké množství zaměstnanců říčanské nemocnice

25.4.2023

Každoroční sbírku pro sociálně slabé rodiny nebo jednotlivce uspořádala pod patronátem NADACE AGEL také Nemocnice AGEL Říčany. Do akce se zapojilo větší množství zaměstnanců, a tak auto Diakonie Broumov odjíždělo naplněné potřebnými věcmi – oblečením, zachovalým ložním prádlem nebo obuví.

Zájem ze strany personálu nemocnice o sbírku byl letos vysoký, podařilo se vybrat 15 obrovských krabic. Všechno oblečení bylo zachovalé a stále použitelné, stejně jako boty, batohy nebo lůžkoviny. Do této charitativní sbírky se nemocnice zapojila už potřetí a opět vše putovalo do Diakonie Broumov, sociálního družstva. Tato nezisková organizace byla vybrána cíleně, darované věci zprostředkovává lidem v sociální nouzi v rámci Středočeského kraje a v případě, že zde není všechen materiál potře-ba, je rozesílán do zbytku ČR.

„Jsem moc ráda, že se pravidelně daří sbírku v nemocnici uspořádat, a že si zaměstnanci najdou čas i při svém náročném povolání na pomoc ostatním. Použité oblečení nebo také hračky tak mohou ještě znovu udělat radost někomu jinému,“ zhodnotila letošní sbírku marketingová pracovnice Nemocnice AGEL Říčany Ing. Veronika Masaryková s tím, že akce probíhala celý březen a část měsíce dubna. Nově zaměstnanci nosili také hračky nebo batohy.

Patronem jarních sbírek je NADACE AGEL, která je pořádá již od roku 2016. Do sbírky se zapojují jednotlivá zdravotnická zařízení Skupiny AGEL, a to prostřednictvím zaměstnanců. Ti mohou svými dary přispívat do vybraných sociálních zařízení z regionu, kde se dané zařízení nachází.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: