Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Účinná infuzní terapie v Nemocnici AGEL Říčany pomáhá především na bolest zad

7.12.2022

Fyzická i psychická únava, oslabený organismus, bolest zad. S tím vším může pomoci infuzní terapie. V říčanské nemocnici je však zaměřena na zmírnění nebo odstranění bolesti zad a pohybového aparátu. Zájemci o infuzní terapii mohou z tohoto důvodu opět navštívit říčanskou nemocnici, kde došlo k obnovení provozu infuzní ambulance.

Účelem infuze je obvykle doplnit tekutiny, dodat chybějící látky nebo vpravit do organizmu léky související s konkrétním problémem pacienta a vše v takovém poměru, které je tělo schopno zpracovat a efektivně zužitkovat. Podáním léčivých látek, analgetik nitrožilně, dochází k efektivnější a šetrnější léčbě. Spousta léků na bolest užívaná ústy mnohokrát dráždí či poškozuje žaludek, což při infuzi odpadá. „Na léčbu svalové bolesti zad k nám pacienty posílají neurologové, ortopedi, revmatologové případně obvodní lékaři. Pacienti indikovaní k infuzní léčbě procházejí vstupní kontrolou u internisty, jehož součástí je i měření fyziologických funkcí včetně EKG, s cílem zjištění přesné indikace, případně odhalení kontraindikací. Nutno dodat, že den před tímto vyšetřením jde pacient také na odběr krve a vyšetření moči,” říká k tématu Andrea Kopecká, staniční sestra interních ambulancí Nemocnice AGEL Říčany.

Ideální počet dávek infuzní léčby určí lékař. Obvykle klienti přichází 1x denně, po dobu jednoho týdne. Vše závisí od stavu a účelu terapie. Pro větší pohodlí pacientů je možné si vybrat mezi sezením v křesle nebo ležením na nemocničním lůžku. Celý proces vykapání infuze zabere zhruba 40 minut. Po celém léčebném procesu, tedy po aplikaci všech naordinovaných infuzí, je nutné dodržet ještě alespoň dva dny klidový režim.

V současné době probíhají nové rezervace pacientů. Ti se mohou objednávat do Nemocnice AGEL Říčany přes recepci rehabilitace: +420 323 627 505 nebo na čísle: +420 323 627 573, a to spolu s žádankou od svého lékaře. Infuzní stacionář je umístěn v zadní části budovy B poblíž kardiologických ambulancí a jeho provozní doba je každý všední den od 7:00 do 14:00 hod. Tento typ infuzní terapie je hrazen z veřejného pojištění.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: