Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Upravenou vakcínou proti onemocnění covid-19 se nyní očkuje i v Nemocnici AGEL Říčany

19.10.2022

Jen ve Středočeském kraji již překročil počet osob nakažených onemocněním covid-19 hranici 550 000 (souhrnný počet osob s laboratorně prokázaným onemocněním covid19 v daném kraji ČR). Na současné varianty kmenů způsobující toto onemocnění cílí modifikovaná kombinovaná vakcína Comirnaty Original/Omicron BA.4-5, kterou je možné se v Nemocnici AGEL Říčany již v tomto měsíci nechat očkovat.

 „Zájemci o očkování se mohou objednat přes systém reservatic, a to: https://reservatic.com/cs/ockovani, sdělila Andrea Kopecká, staniční sestra interních ambulancí Nemocnice AGEL Říčany a dodala: „Přidávám upozornění, že přeočkování je možné pouze po předchozím podání vakcíny od společností Pfizer, AstraZeneca nebo Moderna. Důležitou informací také je, že stále umožňujeme i očkování první nebo druhou dávkou původním Comirnaty“.

Očkování probíhá v hlavní budově nemocnice, v místnosti neurologické ambulance, která je naproti odběrové místnosti. Očkovací ambulance je otevřena pacientům každou středu, v čase od 9:00 – 12:00 hod. Bližší informace naleznete na webových stránkách nemocnice: https://nemocnicericany.agel.cz/.../ockovani-proti...

„Počet zájemců o modifikovanou vakcínu nás nepřekvapil. Jen minulou středu jich bylo téměř 90. Upravená vakcína Comirnaty je určena jako posilující dávka u osob ve věku 12 let a starších, které podstoupily základní očkování proti covidu-19,“ uvedl v souvislosti s očkováním Bc. Lukáš Daněk, místopředseda představenstva Nemocnice AGEL Říčany a doplnil: “Samozřejmě proběhlo i několik podání původních vakcín společnosti Pfizer pro první nebo druhou dávku, ale ty byly zastoupeny jen v nízkém počtu. A pro jistotu připomenu, že v naší nemocnici umožňujeme očkování osobám, které mají více jak 16 let.“

Evropská komise vydala rozhodnutí o registraci Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 v průběhu září. Toto rozhodnutí má rozšířit spektrum dostupných vakcín proti covid-19. Tato vakcína je přizpůsobena tak, aby její složení lépe odpovídalo cirkulujícím variantám viru SARS-CoV-2 a očekává se, že poskytne širokou ochranu proti různým variantám tohoto viru.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: