Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Nemocnice AGEL Říčany připravuje Den zdraví 2022, který připomene důležitost prevence

26.7.2022

Po úspěšném premiérovém ročníku připravuje Nemocnice AGEL Říčany i v letošním roce preventivní akci pro širokou veřejnost Den zdraví 2022. Uskuteční se ve středu 7. září 2022 na louce u Komenského náměstí.

„Jak název napovídá, hlavním tématem bude zdraví a to konkrétně prevence, protože je důležité, aby na ni lidé mysleli a zajímali se o ní. Nezapomněli jsme ale také připravit zábavné zpestření programu v podobě kulturních vstupů nebo párových soutěží pro všechny generace,” říká k programu Beata Zíta, hlavní sestra Nemocnice AGEL Říčany.

Během Dne zdraví 2022 budou k dispozici ke konzultacím a základnímu vyšetření odborníci jako nutriční terapeutka, ergoterapeutka, zdravotní sestry a také lékař interního lékařství. „Při vstupu u hlavního stanu nemocnice obdrží každý svou Kartičku zdraví, na kterou si může nechat zapsat svůj naměřený tlak, hodnotu cukru v krvi nebo svalovou hmotu a tuk v těle. Dále bude možné nahlédnout do sanitního vozu. Nebude chybět ani ukázka resuscitace, nácvik první pomoci, rady, jak na drobná řezná poranění nebo ukázka obvazové techniky. Návštěvníci se také naučí správnou techniku dezinfikování rukou a bude je čekat ochutnávka zdravých a nutričně vyvážených potravin,” přibližuje hlavní sestra preventivní akci.

„Udržení si zdraví nemusí být pro každého z nás jednoduché, a proto se na akci pracovníci nemocnice zaměří právě na podporu a tipy pro vytvoření správných návyků pro zdravý životní styl,“ doplňuje ředitel Nemocnice AGEL Říčany, prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D.

Den zdraví 2022 nabídne i doprovodný program pod heslem “Celá rodina si hraje pro zdraví”. Cílem je, aby si malí i velcí návštěvníci z této akce odnesli cenné informace a přitom se také pobavili. Například v 14.00 a v 15.00 hodin návštěvníky svou hudbou okouzlí 2. základní škola Bezručova Říčany. Nebudou chybět párové soutěže o ceny, kytarové vystoupení i tvořivé workshopy. Během odpoledne bude také možné si zahrát šachy, tzv. simultánku, se šachistou a ředitelem říčanské nemocnice v jedné osobě. Ing. Veronika Masaryková, marketingový referent nemocnice, k tomu uvádí: „Prosíme šachové zájemce o rezervaci dle informací na webových stránkách nemocnice. A děkujeme Městu Říčany, které se pro tuto akci stalo našim hlavním partnerem.“

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: