Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Jaký je vhodný jídelníček z pohledu diabetologa? Rady zkušených ergoterapeutů na jednom místě? Nemocnice AGEL Říčany zve na Den zdraví

9.9.2021

Nemocnice AGEL Říčany se stala partnerem Říčanských slavností, které se letos ponesou v duchu zdraví. Na Lázeňské louce se kromě zdravého cvičení S úsměvem, ukázkami jógy nebo kuchařskou show tak návštěvníci setkají i s několika odborníky z říčanské nemocnice, a to v sobotu 11. září od 14:00 hodin. Zájemci si mohou nechat změřit tlak, využít poradenství s diabetologem či vyzkoušet osobní standardizovaný test nebo kognitivní test u ergoterapeutů.

Akce bude slavnostně zahájena představiteli města a také ředitelem říčanské nemocnice prof. MUDr. Romanem Prymulou, CSc., Ph.D. „Jsem moc rád, že se nemocnice stala partnerem této akce podporující fyzické ale i duševní zdraví. A věřím, že oba dvouhodinové bloky, které byly pro návštěvníky stánku nemocnice připraveny, budou mít pozitivní ohlasy,“  řekl ředitel k víkendové preventivní akci.

Na louce poblíž říčanského náměstí, kde bude celá akce probíhat, si účastníci mohou zatančit s místními tanečními kluby, anebo zazpívat s kapelami jako Diva Baara, České srdce, Eros Myth Band aj. V nemocničním stanu pak budou čekat zdravotní sestry, které změří tlak nebo odeberou kapku krve pro zjištění hladiny cukru v krvi. Diabetolog výsledné hodnoty se zájemcem na místě probere a přidá svá doporučení. Nebudou chybět ani zdravotníci z rehabilitace, kteří se zaměří na ergoterapii.

Jak konkrétně ergoterapie pomáhá, vysvětlila Bc. Zuzana Kubelková, pracovnice následné rehabilitační péče Nemocnice AGEL Říčany. „Jde o léčbu prostřednictvím smysluplných činností k zachování či obnově funkčních schopností narušených úrazem, operací nebo jiným vrozeným či získaným onemocněním, případně oslabených vlivem stáří. Jde například o poradenství, které pomůže zařadit osobě se zdravotním postižením na trh práce nebo výběr vhodných kompenzačních pomůcek a nácvik jejich používání. Provádíme také edukaci a nácvik ergonomického chování, tedy správný stoj, sed, jak správně přenášet břemena a další,” říká. Těmito oblastmi se bude Bc Zuzana Kubelková spolu se svou kolegyní Bc. Leonou Jarošovou věnovat i v rámci Dne zdraví a nezapomenou ani na zajímavé testy, které si mohou návštěvníci vyzkoušet.

Na preventivní akci nebude chybět ani diabetolog MUDr. Tomáš Vařeka, který se postará o odborné poradenství v úvodním dvouhodinovém bloku, probere po odebrání kapky krve s každou osobou její hodnotu cukru v krvi a v případě vyšší hladiny doporučí další kroky.

Nemocnice AGEL Říčany má pro návštěvníky jejich stanu připraven malý dárek, který bude jistě dobrým pomocníkem jejich zdraví. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: