Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Jaký je vhodný jídelníček z pohledu diabetologa? Rady zkušených ergoterapeutů na jednom místě? Nemocnice AGEL Říčany zve na Den zdraví

9.9.2021

Nemocnice AGEL Říčany se stala partnerem Říčanských slavností, které se letos ponesou v duchu zdraví. Na Lázeňské louce se kromě zdravého cvičení S úsměvem, ukázkami jógy nebo kuchařskou show tak návštěvníci setkají i s několika odborníky z říčanské nemocnice, a to v sobotu 11. září od 14:00 hodin. Zájemci si mohou nechat změřit tlak, využít poradenství s diabetologem či vyzkoušet osobní standardizovaný test nebo kognitivní test u ergoterapeutů.

Akce bude slavnostně zahájena představiteli města a také ředitelem říčanské nemocnice prof. MUDr. Romanem Prymulou, CSc., Ph.D. „Jsem moc rád, že se nemocnice stala partnerem této akce podporující fyzické ale i duševní zdraví. A věřím, že oba dvouhodinové bloky, které byly pro návštěvníky stánku nemocnice připraveny, budou mít pozitivní ohlasy,“  řekl ředitel k víkendové preventivní akci.

Na louce poblíž říčanského náměstí, kde bude celá akce probíhat, si účastníci mohou zatančit s místními tanečními kluby, anebo zazpívat s kapelami jako Diva Baara, České srdce, Eros Myth Band aj. V nemocničním stanu pak budou čekat zdravotní sestry, které změří tlak nebo odeberou kapku krve pro zjištění hladiny cukru v krvi. Diabetolog výsledné hodnoty se zájemcem na místě probere a přidá svá doporučení. Nebudou chybět ani zdravotníci z rehabilitace, kteří se zaměří na ergoterapii.

Jak konkrétně ergoterapie pomáhá, vysvětlila Bc. Zuzana Kubelková, pracovnice následné rehabilitační péče Nemocnice AGEL Říčany. „Jde o léčbu prostřednictvím smysluplných činností k zachování či obnově funkčních schopností narušených úrazem, operací nebo jiným vrozeným či získaným onemocněním, případně oslabených vlivem stáří. Jde například o poradenství, které pomůže zařadit osobě se zdravotním postižením na trh práce nebo výběr vhodných kompenzačních pomůcek a nácvik jejich používání. Provádíme také edukaci a nácvik ergonomického chování, tedy správný stoj, sed, jak správně přenášet břemena a další,” říká. Těmito oblastmi se bude Bc Zuzana Kubelková spolu se svou kolegyní Bc. Leonou Jarošovou věnovat i v rámci Dne zdraví a nezapomenou ani na zajímavé testy, které si mohou návštěvníci vyzkoušet.

Na preventivní akci nebude chybět ani diabetolog MUDr. Tomáš Vařeka, který se postará o odborné poradenství v úvodním dvouhodinovém bloku, probere po odebrání kapky krve s každou osobou její hodnotu cukru v krvi a v případě vyšší hladiny doporučí další kroky.

Nemocnice AGEL Říčany má pro návštěvníky jejich stanu připraven malý dárek, který bude jistě dobrým pomocníkem jejich zdraví. 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: