Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Očkování ve sportovní hale v Říčanech je u konce. Zdravotníci zde aplikovali téměř 50 tisíc vakcín

2.9.2021

Konec prázdnin přinesl i ukončení činnosti velkokapacitního očkovacího centra ve sportovní hale v Říčanech. V nejhektičtějším období zde zdravotníci Nemocnice AGEL Říčany naočkovali proti onemocnění covid-19 až 600 lidí za den.

„Celých 6 měsíců sloužila hala k očkování obyvatel. Jsme rádi, že se nám ve spolupráci s městem podařilo zajistit kvalitní fungování očkovacího centra. Aplikace 49200 dávek pomohla k větší proočkovanosti ve Středočeském kraji,” řekl prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D., ředitel Nemocnice AGEL Říčany.

Od 24. února až do konce srpna nezaregistrovali zdravotníci u očkovaných anafylaktickou reakci, pouze se několika málo lidem udělalo nevolno a potřebovali si na chvíli lehnout. Pro tyto účely byly na místě připravena lehátka. Řada lidí projevila spokojenost s celým procesem  očkování a někteří si dokonce našli cestu až přímo do nemocnice. Například pan Jiří z Louňovic přišel osobně poděkovat na sekretariát nemocnice a pochválil příkladnou péči administrativního i zdravotnického personálu.

V měsících největší vytíženosti byl průměrný počet očkovaných osob 600 denně. Tento denní provoz zajišťovali 4 administrátoři, 2 pracovníci u vstupu, 4 lékaři, 4 sestry, hlavní koordinátor a také pracovník úklidu. „Co se týče zdravotnického personálu, byla navázána spolupráce s téměř 60 sestrami a 40 lékaři. Tento personál se totiž střídal, aby mohli naplnit své stálé pracovní závazky,” informovala koordinátorka očkovacího centra  Dagmar Denková.

Výhodou očkovacího centra v říčanské sportovní hale byla snadná dostupnost a dostatečná parkovací kapacita a vzhledem k podání téměř 50 tisíc vakcín jednoznačně splnilo svůj účel.  Sportovní hala od září opět slouží sportovců a očkování bude v omezeném rozsahu i nadále zajišťovat říčanská nemocnice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: