Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Práci s transfuzními přípravky usnadňuje v Nemocnici AGEL Říčany nová speciální lednice určena na jejich skladování

20.8.2021

Oddělení klinické biochemie Nemocnice AGEL Říčany má ve svém technickém portfoliu nyní zcela nové chladicí zařízení pro skladování až 96 krevních vaků při teplotě +4 °C.

Pro zdravotníky i pacienty je nové vybavení v hodnotě přes 110 tisíc korun zárukou spolehlivosti a má oproti předcházejícímu několik vylepšení. Lednice z nerezové oceli se skleněnými trojvrstvými dveřmi s úpravou proti zamlžení je určena pro specializovaná pracoviště, kde mohou ocenit maličkosti jako je optický a akustický alarm otevřených dveří, znečištěného kondenzoru nebo výpadku napětí.

„Nová lednice BBR 270 nahradila starší lednici, která již pro svůj technický stav vyžadovala opravy. Nákupem nové lednice jsme získali kvalitní a spolehlivé chladící zařízení, které splňuje náročné podmínky pro skladování transfuzních přípravků,” uvedl vedoucí říčanské laboratoře RNDr. Jan Krajíček Ph.D.

„Nerezové zásuvky s pojezdy umožňují přehledné uložení krevních vaků, nucená cirkulace vzduchu zase zabezpečuje homogenitu teploty v lednici, kdy je po celém skladovacím prostoru zajištěna skladovací teplota do maximální hodnoty +6 °C. Lednice je méně hlučná a obsahuje energeticky úsporné LED osvětlení,“ vyjmenoval člen představenstva Bc. Lukáš Daněk.

Účelnými pomocníky jsou například také prvky sloužící ke kontrole a ovládání teploty. Ovládací panel umožňuje náhled na aktuální teplotu ve skříni, její zjišťování pak monitorovací systém. Lednice je přitom vybavena i vlastním monitorovacím systémem. Za pomocí několika teplotních čidel nepřetržitě snímá, vyhodnocuje a zaznamenává aktuální hodnoty. V případě překročení teplotního limitu pak spustí zvukový a vizuální alarm, který zdravotníky upozorní na problém.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: