Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Říčanské očkovací centrum aplikovalo přes 20 tisíc dávek vakcíny proti onemocnění covid-19

24.5.2021

Proces očkování v říčanské sportovní hale nabírá na tempu, zdravotníci Nemocnice AGEL Říčany se v posledním měsíci při své práci téměř nezastavili.

„Kapacity průměrně 500 očkovaných osob denně se daří docílit v posledních týdnech pravidelně. Je to způsobeno větší stejnoměrností dodávek vakcín, ale také širším záběrem skupin, které se nyní mohou očkovat. Díky tomu se podařilo od otevření centra aplikovat více než 20 000 dávek vakcíny proti covid-19,“ potvrzuje ředitel Nemocnice AGEL Říčany prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D.

Očkovací centrum ve Sportovní hale Říčany je v provozu 3 měsíce a jeho provozní doba je od pondělí do pátku od 8.00 do 16.00 hodin. Registrace k očkování probíhá prostřednictvím státního rezervačního systému na stránkách https://registrace.mzcr.cz, registraci po telefonu provedou operátoři na infolince 1221. „Od dnešního dne se mohou hlásit osoby starší 35 let,“ připomíná ředitel nemocnice.

Zatímco v prvních týdnech provozu očkovacího centra aplikovali zdravotníci Nemocnice AGEL Říčany příchozím jednu ze tří v té době dostupných vakcín, z důvodu snadnější organizace práce se nyní aplikují pouze vakcíny Pfizer a Moderna, které mají administrativně nastaven stejný interval.

Z dostupných dat vyplývá, že od zahájení očkování v Česku bylo jen ve středních Čechách aplikováno téměř půl milionu dávek vakcín. Stále však ještě zbývá dost osob bez očkování, a proto zatím není jasné, kdy se Sportovní hala vrátí ke svému původnímu účelu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: