Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

V Říčanech zahájí 24. února provoz nové očkovací centrum s kapacitou až 500 lidí denně. Nemocnice AGEL Říčany a říčanská radnice finišují s přípravami a náborem personálu

11.2.2021

Sportovní hala v Říčanech u Prahy se za dva týdny promění v místo, které bude lidem z širokého okolí sloužit k očkování proti onemocnění COVID-19. Počáteční kapacita počítá s 200 očkovanými – v maximálním počtu se v novém centru bude moci očkovat až okolo 500 lidí. Sehnat na tento rozsáhlý projekt zdravotnický personál je nyní úkolem, který zaměstnává nejen říčanskou radnici, ale také Nemocnici AGEL Říčany, která má nad očkovacím centrem záštitu a bude jej provozovat.

„Po zahájení projektu zřízení očkovacího centra jsme začali velmi intenzivně pracovat na zajištění dostatku zdravotnického personálu. Společně s městem Říčany jsme oslovili lékaře i sestry, kteří by nám mohli pomoci se zajištěním dostatečné kapacity centra.  Akvizice tohoto nezbytného personálu je úkolem, který znamená denní rozhovory se zájemci, nastavení přijatelných pracovních podmínek, ale také sestavení směnových schémat, díky kterým bude chod centra plynulý. Těší nás, že zájemců je zatím dostatek, a to především ze strany pomocného personálu, stále však sháníme lékaře. Denně potřebujeme minimálně tři sestry a tři lékaře, uvítáme také administrátory a pomocný personál. Podpora města Říčany a zkušenosti skupiny AGEL nám velmi pomáhají při organizaci tohoto náročného projektu. Především v oblasti integrace informačních systémů skupina AGEL udělala obrovský kus práce, která zvýší průchodnost a rychlost odbavení,“ říká ředitel Nemocnice AGEL Říčany Pavel Fojtík.

A stejně tak se na hledání personálu nyní intenzivně podílí i říčanská radnice, která zároveň zajišťuje vybavení a prostory nového velkokapacitního očkovacího centra. Tento projekt, jehož realizaci si vyžádal boj s pandemií, je unikátní v mnoha ohledech, a to nejenom spoluprací města a soukromého poskytovatele zdravotních služeb.

„Pro práci v centru budou využiti částečně jak zaměstnanci nemocnice, tak i městského úřadu. Očkovací centrum vzniká v prostorách městské sportovní haly, která musela být upravena pro potřeby pohybu velkého množství osob. Už jsme zajistili pokrytí sportovního povrchu podlahou, která zabrání jeho poškození. Vytváříme zázemí pro personál a podmínky pro hladký průchod návštěvníků centra. V centru budou čtyři stanoviště lékařů a tři stanoviště pro očkující sestry a velká čekárna po očkování. Tyto parametry lze navyšovat. Musel být také zaveden vysokorychlostní internet, instalován navigační a vyvolávací systém, řešena organizace dopravy a parkování a mnoho dalšího. Pevně věříme, že se po zahájení testovacího provozu rychle dostaneme na předpokládanou kapacitu 500 osob denně,“ dodává starosta Říčan David Michalička.

Na realizaci celého náročného projektu kromě Nemocnice AGEL Říčany a radnice města Říčany spolupracuje také hejtmanství Středočeského kraje. Středočeský kraj distribuuje vakcínu, kterou odebírá ze státních zdrojů. „Pevně věříme, že provoz nebude komplikovat nedostatek vakcíny, ale jsme připraveni pružně reagovat,“ dodává ředitel Nemocnice AGEL Říčany Pavel Fojtík.

V provozu bude očkovací centrum zatím ve všední dny od pondělí do pátku v časech od 8 do 16 hodin, registrace k očkování bude nutná prostřednictvím státního rezervačního systému.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: