Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

O vánoční atmosféru v říčanské nemocnici pacienti nepřijdou

21.12.2020

Přestože je letošní advent kvůli koronavirové epidemii zcela jiný než v minulých letech, snaží se personál Nemocnice AGEL Říčany svým pacientům předvánoční čas co nejvíce zpříjemnit a vykouzlit jim co nejkrásnější Vánoce.

„Letošní Vánoce nejspíš nebudou tak veselé, protože kvůli nepříznivé epidemiologické situaci nebudou povolené návštěvy. Ale o to více je pro zaměstnance nemocnice důležité pracovat s chutí pomáhat a být na blízku pacientům,“ říká hlavní sestra nemocnice Beata Zíta a upřesňuje, že i přes svátky poběží v nemocnici provoz na COVID oddělení, Jednotce intenzivní péče (JIP) a na Následné rehabilitační péči (NRP) - lůžkové. Vánoce v říčanské nemocnici stráví okolo 20 pacientů.

„Na COVID oddělení bohužel plánovat provoz nelze, a proto nezbývá než věřit, že se situace stabilizuje a naši pomoc bude potřebovat co nejméně pacientů. Personál se bude snažit napříč celou nemocnicí být maximálně k dispozici našim pacientům a ulevit a zpříjemnit jim pobyt u nás alespoň vánoční výzdobou, atmosférou nebo štědrovečerním menu a také cukrovím, kdy veškerá strava bude z dietního hlediska uzpůsobena jednotlivým pacientům,“ doplnila hlavní sestra Beata Zíta.

Odběrové místo na Covid-19 bude v předvánočním a vánočním čase otevřeno standardně od 8:00 do 12:00 hodin a pro antigenní testování od 12:30 do 15:00 hodin, s výjimkou 24. a 25. prosince a 1. ledna, kdy nebude v provozu. „O testování samoplátců antigenními testy je mimořádný zájem, který bude přetrvávat nejspíš i na konci tohoto roku. Testování z veřejného pojištění bude probíhat až do 15. ledna 2021 a pro objednání je nutné využít speciálního rezervačního systému,“ sdělil vedoucí laboratoře RNDr. Jan Krajíček Ph.D.

V průběhu vánočních svátků (v termínu od 24. do 29. prosince) bude přerušen provoz chirurgické ambulance, která bude opět znovu otevřena 30. prosince.

„Na závěr bych všem chtěla popřát hlavně hodně zdraví a ať jsou na sebe všichni hodní a navzájem ohleduplní. Letošní rok byl náročný, a právě proto si zaslouží poděkování veškerý personál nemocnice od primářů, přes sestřičky, ošetřovatele, recepční, úklid, technickou podporu i administrativní pracovníky, za skvěle zvládnutou práci i jejich obětavost a výdrž,“ uvedla na závěr hlavní sestra nemocnice Beata Zíta.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: