Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Zájem lidí o očkování proti covid-19 velmi klesá, očkovací ambulance v nemocnici proto ukončuje svou činnost

21.2.2023

Téměř rok a půl byla otevřena očkovací ambulance v Nemocnici AGEL Říčany. S klesajícím zájmem o očkování byla však v posledních měsících nejprve omezována provozní doba a nyní bylo rozhodnuto o ukončení její činnosti.

Poté, co v srpnu 2021 došlo v Říčanech k ukončení činnosti Velkokapacitního očkovacího centra, jehož provoz ve spolupráci s městem zajišťovala celých 6 měsíců Nemocnice AGEL Říčany, bylo žádoucí vyhradit příhodné prostory právě v nemocnici, aby se měli zájemci o očkování bydlící ve spádové oblasti, kam obracet. Říčanská nemocnice musela pro zřízení očkovacího místa také vyčlenit dostatek personálu a v prosinci 2021 došlo k otevření očkovací ambulance s počáteční kapacitou 100 osob denně. Staniční sestra interních ambulancí Andrea Kopecká k tomu poznamenala: „Měli jsme otevřeno tři dny v týdnu a pro každý z těchto dnů byl zapotřebí 1 lékař, 2 sestry, 1 administrátor a samozřejmě úklidový personál.“

Z důvodu snadnější organizace práce byla v očkovací ambulanci pacientům aplikována vakcína Pfizer. Například pro čtvrtou dávku si přišlo více než 800 osob. Vzhledem však ke klesajícímu zájmu o očkování byla postupně omezována pracovní doba ambulance a nyní z důvodu příznivých epidemiologických dat bylo rozhodnuto o ukončení činnosti ambulance.

Počet očkovaných činil v této ambulanci v minulém roce přes 4000 osob. Očkovací ambulance tak dostatečně splnila svůj účel. „Jsme rádi, že se nám podařilo zajistit pro občany Říčan i pro osoby z širokého okolí očkovací místo s kvalitním profesionálním servisem a jak vyplývá i z četných děkovných dopisů, tak i místo s vstřícným a ochotným personálem,“ sdělil místopředseda představenstva Bc. Lukáš Daněk. Dále dodává: „Věřím, že jsme tím přispěli ke zlepšení epidemické situace.“

Osoby, které budou mít zájem o očkování a nevyužijí poslední termín očkování v nemocnici tuto středu 22. února se mohou obrátit na svého praktického lékaře nebo využít fungující centra v Praze.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: