Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Nemocnice AGEL Říčany nově otevřela psychiatrickou ambulanci. Pacienti se nemusí obávat dlouhých čekacích lhůt

5.4.2024

Nemocnice AGEL Říčany otevřela novou ambulanci psychiatrie pro dospělé pacienty. Nabízí diagnostiku, ambulantní léčbu, podpůrnou psychoterapii u pacientů s psychickými nebo psychosomatickými problémy.

Specialistkou nové ambulance je MUDr. Věra Bílá, lékařka s dlouholetou praxí. Protože očekávání pacientů bývají různá, přiblížila také průběh vyšetření v její ambulanci. „Je pravdou, že očekávání pacientů jsou často spíše taková, že sezení probíhá pouze formou povídání si s pacientem, což je skutečně práce psychoterapeutů.  Vyšetření v mé ambulanci však je komplexní, a to znamená, že jeho součástí je i podpůrná psychoterapie. První vyšetření v ambulanci obnáší asi hodinový rozhovor, ve kterém se lékař pomocí cílených dotazů, orientačního tělesného vyšetření a vyslechnutí obtíží stanoví diagnózu a navrhne léčbu. Na další schůzce v ambulanci, která se nazývá kontrolní, se pak řeší nežádoucí účinky předepsaných léků. Nejde o jediný faktor, který mě na další schůzce zajímá. Důležité je, co vše se od prvního setkání změnilo a jak se pacient cítí,“ říká MUDr. Věra Bílá.

 

Na psychiatrickou ambulanci se mohou obracet klienti s potížemi typu poruch nálady (deprese, bipolární porucha aj.), stres, posttraumatická porucha, syndrom vyhoření, neurotické stavy, úzkostné poruchy (panická porucha aj.), psychotické stavy (schizofrenie aj.), nebo i s poruchami spánku. „Ne vždy člověk sám pozná, že potřebuje psychiatrické vyšetření. Pokud se nejedná o skutečně vážný stav, mohou pomoci přátelé, příbuzní, eventuálně praktický lékař. Díky pokročilé osvětě se situace zlepšuje a stále více lidí přichází do psychiatrické ambulance na základě vlastního rozhodnutí. Příznaky jsou různé: hlubší smutek například po ztrátě blízkého člověka, dlouhodobé poruchy spánku, strach nastoupit do MHD, nutkavé činnosti jako přehnaná osobní hygiena a desítky dalších potíží,“ upřesňuje lékařka MUDr. Věra Bílá.

 

Nová ambulance psychiatrie se nachází se v zadní části budovy B Nemocnice AGEL Říčany, pacienti se mohou objednávat osobně nebo telefonicky na recepci nemocnice (+420 323 627 511). Pro návštěvu této ambulance pacienti nepotřebují žádanku.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: