Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Nový termodezinfektor za půl milionu korun na operačním sále Nemocnice AGEL Říčany

17.1.2024

Operační sály říčanské nemocnice nyní disponují zcela novým mycím a dezinfekčním automatem. Nový moderní přístroj usnadní práci sálovým sestrám. Slouží k mytí a účinnému horkovzdušnému sušení operačních nástrojů. Investice do přístroje přesáhla 500.000 Kč.

Ještě donedávna se nástroje potřebné k operacím v Nemocnici AGEL Říčany po skončení zákroku nakládaly do dezinfekčního roztoku, ve kterém musely zůstat předepsanou dobu. Následně je sestra důkladně vyčistila, poté otřela do sucha k tomu určenou sálovou rouškou a umístila do příslušných kazet k následné sterilizaci. Pokud bylo nutné nástroje použít ještě v daný den k dalším operacím, sterilizovalo se vše hned.  K celému procesu mytí upřesňuje staniční sestra operačních sálů Nemocnice AGEL Říčany Božena Benešová: „Je velmi důležité v tomto procesu hlídat filtr v kazetách. Ten je totiž nutné po určitém počtu cyklů měnit. A do kazet, které v sobě přímo filtr nemají, se musí při každé sterilizaci vložit kromě něj i speciální indikační páska, která se následně zbarví. Podle barvy poznáme, zda je sterilizace správně hotova.“

 

Předností mycího a dezinfekčního automatu je kontrola mycího tlaku, kontrola ostřikovacích ramen nebo mycí prostor bez mezer, který znemožňuje usazování nečistot. Hygienické plus představuje umístění topných prvků mimo mycí komoru nebo systém DryPlus, tedy horkovzdušné sušení pomocí filtru HEPA třídy H13 zajišťující optimální odlučování částic ze sušícího vzduchu.

 

„Jsme rádi, že jsme touto investicí podpořili bezpečnost a kvalitu celého proces mytí a dezinfikování na sálech,“ říká místopředseda představenstva, Bc. Lukáš Daněk, LL.M. k pořízení přístroje. A sestry si pochvalují především jednoduchost obsluhy.  „Dobrým pomocníkem je automatické zavírání dvířek nebo tlačítko pro přímou volbu, kdy jedním stiskem rychle spustím nejčastěji používané programy. Výhodou jsou také možnosti připojení, kterými je kombinace rozhraní WiFi a Ethernet, což umožňuje flexibilní provoz v místní síti spolu se zabezpečeným připojením ke službě cloudu – výrobce. Nyní využíváme mycí a dezinfekční program trvající zhruba dvě hodiny a poté následuje hodinová sterilizace,“ pochvaluje si staniční sálová sestra Božena Benešová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: