Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Den zdraví v Nemocnici AGEL Říčany

21.9.2023

Už třetí ročník úspěšné akce DEN ZDRAVÍ proběhl na louce u Komenského náměstí v Říčanech. Stanové městečko nemocnice navštívili dospělí, senioři a například i studenti posledního ročníku gymnázia. Nechyběly ani známé osobnosti, tentokrát Den zdraví navštívil Pavel Šporcl s manželkou Barborou Kodetovou Šporclovou

Rady fyzioterapeutky či ergoterapeutky, měření tlaku nebo odběr kapky krve pro zjištění hladiny cukru s následným rozborem naměřených hodnot s lékařkou interní ambulance.  Nejen pro tyto konzultace si do Říčan přišla řada lidí. I v letošním roce se ukázalo, že v oblíbenosti vede nutriční poradna. Nutriční terapeutka nemocnice se trpělivě všem věnovala a ti, kteří se nechali zvážit na bioimpedanční váze, pak získali přesnější informace o procentuálním složení svého těla.  Velkému zájmu se těšil stánek s první pomocí.  „Poskytnou první pomoc, by měla umět každá osoba, proto jsem ráda, že již tradičně byl na naší akci nácvik na figuríně. Bylo pro mě však milým překvapením, jak i menší děti po základní instruktáži dokáží bezchybně vše provést,“ říká Mgr. Katarína Macinauerová, metodička a manažerka kvality Nemocnice AGEL Říčany.

 

Novinkou na akci byl orientační test krevní skupiny, který prováděl tým z Transfúzní služby AGEL Šumperk. Během programu pak svou hudbou dělali radost žáci a učitelé z 2. ZŠ Bezručova Říčany. Nejmenší návštěvníci si užili navlékání korálků, vybarvování obrázků lékařů a sestřiček nebo her,  které pro ně personál Nemocnice AGEL Říčany připravil.

 

„Věřím v prospěšnost a užitečnost této akce a doufám, že i další ročník bude s takovou hojnou účastí jako letos. Musím moc poděkovat všem zaměstnancům nemocnice, kteří DEN ZDRAVÍ pomohli připravit, a kteří během akce s úsměvem všem návštěvníkům poskytovali hodnotné informace,“ dodala marketingová pracovnice Veronika Masaryková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: