Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Louka u Komenského náměstí v Říčanech ožila akcí Den zdraví

12.9.2022

Nemocnice AGEL Říčany se rozhodla letošní ročník, který se uskutečnil v druhém zářijovém týdnu, věnovat především prevenci. Návštěvníci tak mohli konzultovat vhodný jídelníček s nutriční terapeutkou nebo probrat možnosti prevence kardiovaskulárních onemocnění s lékařkou interního lékařství.

Téměř 200 účastníků se prostřídalo na stanovištích, které nemocnice pro tuto preventivní akci nachystala. Na louce u Komenského náměstí bylo možné si nechat změřit tlak, odebrat kapku krve pro zjištění hladiny cukru v krvi, vyzkoušet obvazové techniky nebo se inspirovat, jak správně na hygienu rukou. „Jsem rád, že nemocnice tu může být pro občany i jako poradce prevence zdraví, a nejen jako řešitel zdravotních problémů,” řekl ředitel Nemocnice AGEL Říčany prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. při slavnostním zahájení akce, na kterém nechyběla místostarostka Říčan Mgr. Hana Špačková.

Během Dne zdraví 2022 byli k dispozici ke konzultacím a základnímu vyšetření odborníci jako nutriční terapeutka, zdravotníci z oddělení následné rehabilitační péče, zdravotní sestry a také lékařka interního lékařství. „Při vstupu u hlavního stanu nemocnice obdržel každý svou Kartičku zdraví, na kterou si mohl nechat zapsat svůj naměřený tlak, hodnotu cukru v krvi nebo svalovou hmotu a tuk v těle. Nechyběla ani ukázka resuscitace (dospělého i dítěte), nácvik první pomoci, rady, jak na drobná řezná poranění nebo ukázka obvazové techniky. Návštěvníci si mohli také prohlédnout sanitní vůz,” popsala akci hlavní sestra nemocnice Beata Zíta.

Součástí Dne zdraví byl i doprovodný program s podtitulem “Celá rodina si hraje pro zdraví”. V několika vstupech návštěvníky svou hudbou okouzlila 2. základní škola Bezručova Říčany. Děti účastnící se akce byly nadšené z doplňovaček, tajenek, bludišť i malováním obrázků, kdy vše bylo propojené s tématem zdraví a jeho prevencí. Na tvořivém workshopu navlékání korálků pořadatelé udělali radost i dospělým a seniorům, které procvičování jemné motoriky velice bavilo. Řada lidí využila také možnost zahrát si s ředitelem nemocnice šachovou partii. Mezi nimi byl i pak Karel, který na Den zdraví zavítal spolu s dalšími obyvateli Senior Parku v Kunicích a celou akci si pochvaloval: „Jsem nadšený, že jsem si mohl zahrát šachy s ředitelem nemocnice.” Celou akci pak ukončila svým kytarovým vystoupením sestřička z nemocnice.

Hlavním partnerem pořádané akce bylo Město Říčany, které se na akci podílelo nejen vybavením, poděkování patří i příspěvkové organizaci DPS SENIOR a stacionáři Olga Říčany. Jedním z dalších partnerů se stala obecně prospěšná společnost Zdravotní klaun, která se svou klaunskou ambulancí vykouzlila úsměv na tváři malým i velkým účastníkům.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: