Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

V říčanské nemocnici byla ve spolupráci s městem Říčany navýšena kapacita odběrového místa

22.12.2020

Vzhledem k plnému vytížení stávajícího odběrového místa byla díky podpoře ze strany města Říčany navýšena kapacita počtu odběrů instalací další stavební buňky na stejném místě (z boční strany vchodu do areálu nemocnice). Zařízení místa, instalace buňky i potřebné techniky a vybavení bylo nutné provést ve velmi krátkém čase vzhledem k termínu stanoveném rozhodnutím vlády.

Za pomoci velkého nasazení všech zúčastněných osob je od 17. prosince 2020 tato další odběrová buňka pro antigenní testy v provozu. Nemocnice se tak za podpory města Říčany snaží vyhovět obrovské poptávce veřejnosti na antigenní testování, které však vzhledem k stanovené výši úhrady a pracnosti není pro provozovatele odběrných míst nijak atraktivní.

„Testování s plnou úhradou z veřejného zdravotního pojištění pro širokou veřejnost je u nás možné od 16. 12. 2020. Někteří lidé se však objednávají do špatných systémů, neví, jestli požadují antigenní testování nebo PCR a chybně vyplňují požadované údaje. Už se i stalo, že přišel pacient, který nebyl objednán. Proto prosíme veřejnost, aby využila rezervačních systémů, jinak není možné, aby celý proces od příchodu klientů před odběrové místo až po jejich otestování a následné sdělení výsledku proběhl rychle a jednoduše,“ žádá vedoucí laboratoře říčanské nemocnice RNDr. Jan Krajíček, Ph.D.

A jaký je aktuální zájem veřejnosti v porovnání s kapacitou odběrového místa? Vedoucí laboratoře k tomu říká: „Denní kapacita u nás na PCR testy je 48 osob. Pro antigenní testy je to 78 osob. Snažíme se stále kapacitu navyšovat. Například odběrová místa fungovala nově i o víkendu a v neděli 20. 12. 2020 bylo provedeno 150 antigenních testů. Zájem veřejnosti je skutečně obrovský.“ V prosinci probíhalo rovněž dobrovolné antigenní testování pedagogů. Jejich zájem však nebyl tak vysoký. Otestováno bylo 124 pedagogů, přičemž pozitivitu odhalili zdravotníci u 10 testovaných.

Všechny potřebné informace k odběrovým místům i k rezervaci jsou dostupné na webových stránkách Nemocnice AGEL Říčany.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: