Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Pacienti v Nemocnici Říčany o vánoční atmosféru nepřijdou

20.12.2019

Zdobení vánočních stromečků, vánoční výzdoba na všech odděleních, zpívání koled a sledování pohádek zpestřuje pacientům v Nemocnici Říčany, která patří do skupiny AGEL, vrcholící advent a blížící se Vánoce. Sváteční nálada vrcholí předáváním dárků a štědrovečerní večeří, kterou si letos vychutná 41 pacientů zůstávajících přes Vánoce v nemocnici.

Maximum pacientů se nemocnice snaží poslat na Vánoce domů, aby je strávili se svými blízkými. „Pacienti, kteří mohou odejít na propustku, stráví Vánoce doma. Bohužel u některých to jejich zdravotní stav nedovoluje, proto zůstávají na Štědrý den i vánoční svátky v nemocnici. V rámci našich možností se jim proto snažíme zde v našich prostorách svátky alespoň připomenout a vyjít jim vstříc, pokud mají nějaká přání. Během letošních Vánoc pečujeme o 11 pacientů na rehabilitačním oddělení a dále o 30 pacientů na interním oddělení,“ říká Mgr. Lenka Bulíčková, vrchní sestra Nemocnice Říčany.

Všechny oddělení říčanské nemocnice mají vánoční výzdobu. „Na oddělení rehabilitace leží pacienti s ortopedickými diagnózami, centrální mozkovou příhodou, polytraumaty a rekondicemi. Na interním oddělení leží pacienti s obtížemi dýchacího ústrojí, oběhového, močového systému, trávicího ústrojí, kteří v důsledku svého zdravotního stavu nemohou odejít domů,“ uvádí Mgr. Lenka Bulíčková.

Po bohatém adventním programu čekají na pacienty ještě poslední nadílky, bohoslužby a nezapomíná se také na tradiční štědrovečerní večeři. „Každý rok nás navštíví místní mateřské školky a děti pacientům předají vlastnoručně vyrobený výrob, zároveň nás navštíví bývalá zaměstnankyně s kytarou a zpíváme společně koledy. Na Štědrý den mají všichni pacienti Nemocnice Říčany slavnostní večeři připravenou dle dietních požadavků,“ popisuje Mgr. Lenka Bulíčková a věří, že všem pacientům připraví příjemné vánoční chvíle navzdory tomu, že pobývají v nemocnici.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: