Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ 

Jsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 323 627 511

O nemocnici

Za deset let pomohli na oddělení následné rehabilitační péče Nemocnice Říčany čtyřem tisícům pacientů

5.3.2019

Desáté výročí a čtyři tisíce úspěšně zrehabilitovaných pacientů. To znamená rok 2019 pro oddělení následné rehabilitační péče Nemocnice Říčany, člena skupiny AGEL. Oddělení s 30 lůžky vzniklo v roce 2009 v areálu nemocnice jako reakce na velkou poptávku po komplexní rehabilitační péči a dnes je již nedílnou a hojně vyhledávanou součástí nemocnice.

„Rehabilitační péče je intenzivně se rozvíjející obor. Stále více pacientů potřebuje specifickou, individuální a komplexní rehabilitaci. A přitom oddělení, které toto vše jsou schopné zajistit je i v současnosti stále ještě nedostatek. Situace před deseti lety byla ještě podstatně horší,“ vysvětlila MUDr. Andrea Švojgrová, primářka Následné rehabilitační péče Nemocnice Říčany důvod vzniku oddělení, které se neustále vyvíjí. Do budoucna zde chtějí zdravotníci i nadále rozšiřovat portfolio rehabilitačních terapií. Nyní se například jedná i o zavedení canisterapie. V minulém roce se pak například podařilo pořídit z grantu přístroj HomeBalance, tedy rehabilitační pomůcku k rehabilitaci poruch rovnováhy.

Za deset let oddělením prošlo celkem 3945 pacientů. „Největší část tvoří pacienti s neurologickou diagnózou a pacienti po operacích, pacienti po totálních endoprotézách, osteosyntézách, anebo lidé po cévních mozkových příhodách. Část pacientů přichází z našich rehabilitačních ambulancí, jde hlavně o pacienty s bolestmi zad a pohybového systému, u kterých není ambulantní terapie dostatečná. Díky našemu statutu následné péče má u nás pacient dostatek času se aklimatizovat a rehabilitace probíhá individuální rychlostí podle schopností jednotlivých pacientů,vysvětlila primářka MUDr. Andrea Švojgrová.

Rehabilitační pracoviště zakládala před deseti lety bývalá primářka MUDr. Martina Kupková, která s oddělením dodnes spolupracuje jako ambulantní lékař. Oddělení se po celou dobu existence může chlubit výbornou kvalitou péče, a to nejen po stránce odborné, ale i lidské. Výborný je nejen přístup k pacientům, ale i samotné vztahy na pracovišti.

Za asi nejzásadnější a nejcitelnější změnu za celých deset let považuji to, že jsme se před rokem stali součástí holdingu AGEL. Ač to byl rok náročný, beru tuto změnu jako krok  k lepšímu. Vidím posun nejen ve snaze o lepší a profesionálnější péči o pacienta, ale i o zaměstnance,“ dodala úřadující primářka MUDr. Andrea Švojgrová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: